Bratara Onix cu Medalia Miraculoasa a Sfintei Fecioare Maria


Medalia Miraculoasă este medalia Sfintei Fecioare Maria prin excelenţă, pentru că este concepută şi voită de Ea, apărând în 1830 în Rue du Bac, la Paris, Sfintei Ecaterina Laboure.  – Vreau să se bată o medalie aşa cum ai văzut această imagine. Persoanele care o vor purta cu încredere, vor obţine haruri deosebite!”

Este bine să purtaţi medalia miraculoasă, fie la gât, fie în altă parte, căci Fecioara Maria a promis ajutor si protecţie celor care o poartă.

„O Marie, concepută fără de păcatul strămoşesc, roagă-te pentru noi care alergăm la tine”.

collage

Medalia Miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria – protecție divină a Maicii Domnului, ajutor divin, credinta, intelepciune, pace interioara, prosperitate si bunastare, daruri; porte-bonheur pentru cei ce poarta numele Fecioarei Maria, dar si pentru cei nascuti pe 15 august, 8 septembrie, ori care se vor ocrotiti, sprijiniti, ajutati si indrumati de catre Sfanta Fecioara Maria; purtată la gât de către credincioși și combinată cu rugăciuni are harul de a îndeplini dorinte și de a proteja de rău. 

Materiale: Medalia Miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria, onix, margele de nisip, crimpuri argintii, snur negru cu insertie de guta

Cod: 48MMM

Pentru comenzi accesati datele de contact.

Medalia Miraculoasă a Sfintei Fecioare Maria

În anul 1830, în luna iulie, Fecioara Maria s-a arătat unei călugăriţe din Mănăstirea Fiicelor Carităţii din Paris, numită Ecaterina Labouré. Într-o noapte, Ecaterina a auzit un glas care o chema în capelă; era al îngerului păzitor. Ajungând în capelă, îi apare Fecioara Maria, zâmbindu-i frumos, înconjurată de lumină. Din mâini ieşeau raze care reprezentau darurile ce le revarsă asupra copiilor ei, aşa cum a spus ea surorii. Apariţia a durat aproape două ore.

În noiembrie 1830 îi apare din nou, într-un oval de lumină. Fecioara Maria era în picioare pe un glob pământesc, zdrobind un şarpe încolăcit pe glob; în mâini ţinea un mic glob aurit şi i-a spus Ecaterinei: „În acest glob stă întreaga lume”. În partea superioară a ovalului care o încadra pe Fecioara Maria a apărut o inscripţie: „O, Marie, concepută fără păcat, roagă-te pentru noi care alergăm la tine”. Deodată ovalul s-a răsucit şi pe partea cealaltă s-a văzut litera M sub o cruce, iar dedesubt două inimi: inima lui Isus, înconjurată de spini, şi inima Mariei, străpunsă de o sabie. Maria purta pe cap 12 stele strălucitoare. Acestea reprezintă viziunea Sfântului Ioan: „Şi s-a văzut un semn mare în cer, o femeie înveşmântată cu soarele, având sub picioarele ei luna, iar pe cap o cunună de 12 stele” (Apoc. 12, 1).

De menţionat că drapelul Uniunii Europene este format din 12 stele pe fond albastru, inspirat din medalia miraculoasă, aşa cum a declarat autorul. (Sursa: greco-catolic.ro)

Ecaterina a auzit o voce: „Vreau să se bată o medalie aşa cum ai văzut această imagine. Persoanele care o vor purta cu încredere, vor obţine haruri deosebite!”. Ecaterina dezvălui aceste lucruri Părintelui său spiritual, dar el îi interzise să spună cuiva aceste lucruri. Ea a tăcut şi a continuat să se roage Maicii Sfinte. În luna decembrie 1830, Fecioara Maria îi spune pentru ultima dată să se bată o medalie în forma apariţiei. După doi ani, au apărut primele medalii.

collage

Răspândirea acestor medalii a înviorat viaţa spirituală din Franţa şi s-au produs minuni pentru cei care au purtat-o. Treptat, s-a răspândit în toată Europa, apoi în toată lumea. Sigur, nu medalia face minuni, ci Dumnezeu, prin mijlocirea Fecioarei Maria, ascultă pe cei care-i cer ajutorul.

101679744_4199772050040529_3391955524437147648_n

Datorită medaliei miraculoase s-a produs una dintre cele mai mari convertiri din sec. XIX. Un bancher evreu din Strasbourg, în iarna anului 1841, se hotărăşte să facă o croazieră pe Marea Mediterană. Merge la Roma, unde avea un bun prieten din copilărie, de religie protestantă, Gustav de Bussiere. La o vizită făcută prietenului său, se aduce vorba şi despre minunile Bisericii Catolice. Dar, evreul răspunde: „M-am născut evreu şi evreu voi muri!”. Totuşi, gazda îi dă o medalie miraculoasă, iar o nepoată de-a gazdei, din joc, i-o leagă la gât cu un şnur. Alfons râde şi, în glumă şi ironie, zice: „Iată-mă şi catolic”.

Urmă o noapte neliniştită, iar dimineaţa merge să se întâlnească cu prietenul său. La locul întâlnirii era o biserică mică, a Sfântului Andrei. Din curiozitate, Alfons intră în biserică. La intrare, un câine mare şi negru îi sare înainte, apoi dispare. Alfons intră şi se apropie de altar. Deodată, în faţa sa izbucneşte o lumină puternică şi apare Fecioara Maria cum era pe medalie. Era nespus de frumoasă. Alfons cade în genunchi. Prietenul îl găseşte cu totul absent, cu faţa scăldată în lacrimi; apoi zise: „Sunt foarte fericit, cât este de bun Dumnezeu”. Prietenul îl întrebă ce s-a întâmplat. El răspunde: „Nu pot să spun numai în genunchi…”. Preotului la care s-a spovedit, îi mărturiseşte: „Nu ştiu precis cum am văzut-o, dar o forţă uriaşă m-a atras spre altar. Era nespus de frumoasă, nu mi-a vorbit, dar eu am înţeles totul”. În acel moment i s-a revărsat în suflet toată învăţătura religiei creştine catolice, pe care el nu a studiat-o niciodată.

Alfons Ratisbone s-a botezat şi a intrat la călugării iezuiţi. A devenit preot, împreună cu fratele său, Teodor, convertit cu puţin timp înainte, apoi au întemeiat „Congregaţia Notre Dame de Sion” pentru convertirea evreilor.

102372014_685128862068205_862598916741267456_n

Prin medalia miraculoasă s-au făcut multe minuni. Un băieţel din Germania a căzut în râu şi era în pericol de înec, dar un vagabond l-a salvat. Mama copilului a voit să-l răsplătească, şi, după o masă copioasă, i-a dat o sumă mare de bani; apoi, a luat de la gâtul copilului un lănţişor cu medalia miraculoasă şi l-a legat la gâtul străinului, recomandându-i să se roage în fiecare seară Maicii Sfinte. Anii au trecut, iar copilul devenise preot. Într-o zi, mergând la spital, a văzut un om foarte bolnav. S-a dus la patul bolnavului şi s-a rugat. Bătrânul, nervos, s-a întors spre perete, dar preotul a observat lănţişorul cu medalia miraculoasă. Îl întrebă de unde are medalia. Bătrânul i-a spus întâmplarea cu salvarea copilului de la înec. Preotul, plin de emoţie, spuse că el era acel copil. Bătrânul a rămas zguduit, lacrimi mari îi curgeau pe faţă; a acceptat să se spovedească şi a primit Sfânta Împărtăşanie, iar a doua zi a murit liniştit, având la căpătâiul său pe cel căruia i-a salvat viaţa.

collage

O altă întâmplare. În acest an, Comunitatea Surorilor de Caritate Sfânta Ioana Antida, care aveau o casă la Bucureşti, erau necăjite că alături de casa lor s-a instalat un local de noapte. Surorile au început rugăciuni către Fecioara Maria, iar superioara a pus pe spatele zidului localului mai multe medalii miraculoase. În scurtă vreme, nu s-a mai auzit muzică, afişele au dispărut, localul s-a închis. De ce? N-au aflat, dar mai târziu surorile au cumpărat acea casă pentru comunitatea lor.

102717222_249991499648037_5646633322693001216_n

Sunt nenumărate cazuri de vindecări şi de salvări din accidente. Îmi amintesc că un preot istorisea cum a mers în misiune într-o altă localitate şi, pe un pod, o maşină ce trecea în viteză i-a lovit maşina. Maşina a zburat în apă, rostogolindu-se de mai multe ori; prăpastia era de aproape 30 de metri. Preotul şi persoana care-l însoţea au rămas nevătămaţi; aveau medalia miraculoasă fixată în maşină, la geamul din faţă.

Este bine să purtaţi medalia miraculoasă, fie la gât, fie în altă parte, căci Fecioara Maria a promis ajutor celor care o poartă.

Închei şi eu prin cuvintele care sunt gravate pe medalia miraculoasă: „O Marie, concepută fără de păcatul strămoşesc, roagă-te pentru noi care alergăm la tine”. Amin! (Sursa: greco-catolic.ro)

Sa ne imbracam cu aceasta armatura cereasca pentru a fi intotdeauna sub puternica protectie a mamei ceresti; sa o raspandim in jurul nostru; sa o oferim in particular celor bolnavi si nenorociti.

67955078_2329826067138206_1443395253846409216_n

Novena catre Sfanta Fecioara a Medaliei Miraculoase

PREZENTARE

Novena incepe pe data de 19 noiembrie si se incheie pe data de 27 noiembrie cand o sarbatorim pe sfanta Fecioara Maria a Medaliei Miraculoase. Insa poate fi recitata ori de cate ori este nevoie incepand cu ziua intai a fiecarei luni.

Rugaciunea Novenei

Sfanta Fecioara a Medaliei Miraculoase care ai binevoit sa i te arati  Sfintei Ecaterina Laboure ca mijlocitoare intre Dumnezeu si oameni, te rog cu tarie asculta-ma.
Eu imi pun in mainile tale de mama iubitoare toate intentiile mele , toate nevoile mele sufletesti si trupesti si iti incredintez harul pe care indraznesc sa-l cer de la bunatatea ta, rugandu-te cu umilinta sa ii spui Fiului Tau si sa-L rogi sa ma ajute , daca El stie ca harul pe care il cer este spre binele sufletului meu si conform vointei Sale.
Dupa ce vei inalta mainile spre Domnul in semn de adanca rugaciune , binevoieste Fecioara puternica, sa le intinzi asupra mea si sa ma invalui in razele tale aducatoare de haruri, ca la lumina si caldura acestor raze, sufletul meu sa se descatuseze de robia celor pamantesti , sa se purifice si plin de bucurie sa mearga pe drumul tau, pana la ziua in care ma vei intampina in poarta cerului. Amin.
O, Marie, zamislita fara de pacat , roaga-te pentru noi care alegam la Tine si pentru acei care nu alearga mai ales pentru dusmanii Bisericii si pentru cei care sunt incredintati Tie!
(Aceasta scurta rugaciune sa se repete de trei ori. Iar rugaciunea de mai sus sa se recite dupa fiecare meditatie a zilei).

Ziua I
Pretul Medaliei Miraculoase

Aceasta Medalie este darul Cerului. Nu este opera unui artist destoinic, nici o compozitie ingenioasa inspirata de evlavia deosebita catre Sfanta Fecioara Maria.  Este un dar pe care l-am primit direct de la Ea. Sfanta Fecioara a ales toate semnele care sunt gravate pe ea. De aceea se cuvine sa meditam asupra tuturor , pentru a intelege semnificatia fiecarui semn in parte. Aceasta medalie va fi ca un semn in mana ta si ca un monument in fata ochilor tai, pentru ca legea Domnului sa fie pururi pe buzele tale. Da, aceasta este medalia Mea; pentru cei care o poarta cu fidelitate este un semn ce indica apartenenta fata de Maria si un monument inaintea lor, adica un model pe care noi suntem datori sa ne straduim sa-l reproducem in viata noastra. Am inteles noi pana acum pretul Medaliei Miraculoase? O purtam cu fidelitate asupra noastra?…
Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a doua
Mica confidenta a Mariei

Bunului Dumnezeu ii place ca in indeplinirea planurilor Sale, sa se slujeasca de ceea ce lumea considera ca fiind slab si fara pret, pentru ca toti sa vada, ca reusita vine de la Dumnezeu  si astfel, in neputinta lor, fapturile sa-I preamareasca puterea si intelepciunea. Ce minunat se vadeste aceasta predilectie  in viata Sfintei Ioana D’Arc sau a sfintei Bernadeta?
La randul sau ca sa daruiasca Medalia Miraculoasa, Sfanta Fecioara a ales o tanara novice fara scoala care venea de la tara: Sfanta Fecioara s-a slujit de mine ca sa nu mai aveti vreo indoiala a marturisit sora Ecaterina Laboure intr-o zi. Aceasta copila foarte umila a pastrat toate aceste haruri pe care le-a primit in cea mai mare tacere. Tacerea ei l-a umplut de admiratie de Papa Pius al-XI-lea care, in gloriosul moment al beatificarii vizionarei, i-a adus acest minunat omagiu: Ea a pastrat cu sfintenie taina Reginei Sale.
Sfanta Fecioara Maria va gasi oare si in sufletul nostru, macar o particica din virtutile pe care le-a iubit atat de mult sufletul sorei Ecaterina?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a treia
Sfanta Fecioara a razelor

Medalia Miraculoasa este un minunat rezumat al credintei noastre religioase, un fel de miniatura sfanta, din care nu lipseste nici un element esential. Dogma Neprihanitei Zamisliri reprezentata de medalie, se alatura celorlalte adevaruri de credinta incepand cu cel despre pacatul stramosesc si pana la adevarul pe care il cinstim in sarbatoarea de curand instituita de Biserica, in onoarea Mariei mijlocitoarea tuturor harurilor.
Sfanta Feciora Maria Neprihanita s-a aratat Ecaterinei Laboure cu mainile ca adevarate izvoare de raze, care dupa cum spunea ea insasi, reprezinta harurile pe care le raspandeste asupra tuturor sufletelor care o roaga si-i cer ajutorul.

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a patra
O, Marie, zamislita fara de pacat , roaga-te pentru noi care alergam la tine.
Aceasta este rugaciunea imprimata pe Medalia mea. Aceasta formula tradusa in toate partile lumii, a facut sa patrunda in toate sufletele credinta fata de Neprihanita Zamislire. Sa spunem mereu aceasta rugaciune; sa o transmitem copiilor, bolnavilor, tuturor celor supusi incercarilor. Sa raspandim aceasta invocatie pretutindeni si oriunde in calatoriile noastre, in mediul nostru familial si social. Imi amintesc chiar eu de aceasta invocatie, pe care ne-a invatat-o Sfanta Fecioara? Imi apare spontan pe buze, mai ales in momentele de incercare?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a cincea
Maria zdrobeste capul sarpelui

In cartea Genezei gasim scris: vrajmasie voi pune intre tine si femeie… ea iti va zdrobi capul, iar tu ii vei zdrobi calcaiul. Maria este acea femeie anuntata inca din zorii omenirii. De aceea a vrut ca pe Medalia Miraculoasa sa fie reprezentata strivind capul sarpelui. Noi stim cine este acest sarpe respingator: este diavolul, este ispita. El se strecoara , pandeste din umbra, cheama, uimeste, incearca. Eforturi zadarnice , Fecioara Maria este mai puternica pentru ca este Neprihanita. Adesea ispita este aproape si ne pandeste asemenea sarpelui. Dar sa nu uitam: putem sa-l biruim , harul divin este cu noi; cu noi este Sfanta Fecioara.
In ispitele ce ma asculta, o chem in ajutor pe Maica Cereasca? Am eu destula incredere in mijlocirea ei atotputernica?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a sasea
Litera “M” de pe medalia miraculoasa

Pe reversal medaliei sunt semne simbolice. Se vede o mare monograma a numelui binecuvantat al Mariei, litera “M”, ca un adevarat piedestal al crucii lui Isus. Maria este nedespartita de Fiul ei. Ar trebui ca si eu sa imprim acest semn in toata viata mea; m-ar ajuta in suportarea greutatilor vietii. Numele Mariei sa fie inscris in inima mea, sa fie prezent in inima mea, mereu gata sa fie rostit de buzele mele. Sa nu uit niciodata frumoasele cuvinte ale Sfantului Bernard: In ispitele voastre, in indoielile voastre,  ridicati-va ochii spre steaua diminetii, chemati numele Mariei in ajutor.
Ce loc are Sfanta Fecioara in intimitatea vietii mele spirituale? Chipul Mariei sa fie pentru mine  nu o statuie, ci o persoana vie, gata intotdeauna sa ma primeasca, sa ma asculte, sa-mi raspunda.

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a saptea
Crucea de pe medalie

Crucea ce se inalta deasupra monogramei Mariei este simbolul crestinismului, este o rememorare a creatiei.  Avem un rezumat al vietii crestine. Sfanta Fecioara s-a asociat crucii lui Isus. Alaturi de patimirea lui Isus , Maria a avut patimirea ei: statea Maica-ndurerata, langa cruce-nlacrimata. Ea a stat la picioarele crucii Fiului ei. Ea a vrut ca aceasta cruce sa fie prezenta pe medalie, ca sa ne transmita ca, asa cum a participat la crucea lui Isus, va participa si la crucea noastra, ajutandu-ne sa o purtam. Crucea este calea regeasca – via regia- care duce la cer. Sa o rugam pe Sfanta Fecioara sa ne faca sa intelegem acest lucru. In incercarile mele cer ajutorul Mariei? Sunt eu convins ca Maica Sfanta sufera impreuna cu mine si vrea sa ma ajute?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a opta
Cele doua inimi gravate pe Medalie

Inima lui Isus incununata cu spini, este alaturi de Inima Mariei, strapunsa de sabie. In iubire ca si in suferinta, aceste doua inimi sunt nedespartite. Inima lui Isus este model de sfintenie. Izvorul tuturor harurilor. Inima Mariei este oglinda fidela a perfectiunilor divine, este calea pe care coboara haruri si se raspandesc asupra acestei lumi. Sa nu despartim, deci, niciodata pe Maria de Fiul ei, ar insemna sa mergem impotriva ordinii voite de Dumnezeu. Sa indreptam gandul nostru intotdeauna spre Isus prin Maria si sa nu-i despartim niciodata in iubirea noastra.

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

Ziua a noua
Stelele de pe medalia miraculoasa

Stelele gravate pe medalie sunt pe cat de atragatoare pe atat de pline de simboluri. Ele reprezinta pe cei doisprezece apostoli, precum si pe toti sfintii, care dupa exemplul lor au urmat pe Isus Cristos si au obtinut prin Maria coroana gloriei.
Stelele ne spun ca fiecare dintre noi trebuie sa fie un apostol, trebuie sa mergem in cautarea sufletelor descrestinate sau chiar pagane, care sunt atat de numeroase in jurul nostru si sa le conducem la Isus prin Maria.
Imi dau seama ca trebuie sa fiu ca un apostol? Am inteles ca intr-un anumit fel sunt raspunzator de sufletele din jurul meu si in mod deosebit de sufletele celor mai apropiati mie?

Bucura-te, Marie…
3 O Marie, zamislita…

RECOMANDARI
Novena la Sfanta Fecioara a medaliei Miraculoase se poate recita in fiecare luna, asa cum s-a specificat la inceput , incepand cu ziua intai a lunii, pana in ziua a noua. In acest timp putem ne abtinem de la carne si preparatele din carne. In timpul novenei se posteste timp de 14 ore, incepand de la o anumita ora seara, pana dimineata (de exemplu: de la orele 20:00 seara pana dimineata la ora 10:00).

Datoriile credinciosilor fata de medalie:

• sa multumim Sfintei Fecioare care ne-a dat aceasta medalie;
• sa o poarte cu incredere;
• sa o raspandeasca (sunt putini cei care o refuza);
• sa o iubeasca ca pe un obiect pretios, care aminteste neincetat de prezenta Sfintei Fecioare Maria alaturi de noi;
• sa fie sarutata dimineata si seara spunand invocatia: O, Marie, zamislita fara de pacat, roaga-te pentru noi care alergam la tine.” (Sursa: novena.ro)

collage

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s